Продължават антивоенните протести и полицейските арести в Русия.   Най-малко шестима души

...
Продължават антивоенните протести и полицейските арести в Русия.
 
Най-малко шестима души
Коментари Харесай

В Русия продължават антивоенните протести и полицейските арести

Продължават антивоенните митинги и полицейските арести в Русия.
 
Най-малко шестима души бяха задържани в Санкт Петербург, съобщи Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9600
Задържанията станаха по време, до момента в който десетки души се събраха пред паметника на украинския стихотворец от ХIХ век Тарас Шевченко във втория по величина град в Русия. Някои от хората носеха плакати с антивоенни лозунги и украински флагове.

Петима участници в антивоенни митинги бяха арестувани в източния град Барнаул.

В югозападната Нижненовгородска област бе задържан депутатът от Народното събрание на град Викса Дмитрий Мочалин. Той държеше афиш с надпис: Мир на Украйна. Войниците – вкъщи.  

Край монумент, отдаден на жертвите на политическите репресии в Съветския съюз в уралския град Екатеринбург, бяха арестувани като най-малко седем души. Сред тях има деятели на опозиционната на съветския президент Владимир Путин партия Яблоко и публицист от локална медия.

В Москва стотици души се събраха в западната част на съветската града. Те сервираха цветя и венци пред паметника на украинската поетеса Леся Украинка (1871 – 1913 г.)

В региона на площад " Александър Пушкин " в центъра на Москва има засилено полицейско наличие. Служителите на реда обискират жители, описа английската медия.

По-рано, както към този момент екипът на писа, във връзка годишнината от експанзията на Москва против Украйна митинги имаше и в други градове на Русия. Част от участниците в акциите бяха задържани.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР